PRAVILA PRIVATNOSTI

Ova web stranica ne koristi internetske kolačiće (cookies).

Odvjetnik Igor Dlačić i ostali suradnici iz Odvjetničkog ureda Igor Dlačić iz Zagreba (nadalje u tekstu svi zajedno: odvjetnik) prikupljaju samo nužne osobne podatke koji su potrebni za pružanje pravne pomoći te održavanje odnosa odvjetnika i stranke, a sve radi usklađenja s primjenjivim pravnim propisima. Među ostalim, odvjetnik održava evidencije o osobnim podacima koje prikuplja u svrhu usklađenja sa Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Odvjetnik nije u mogućnosti nakon prestanka odnosa pobrisati ili uništiti sve Vaše osobne podatke, obzirom na postojanje posebne regulative glede postupanja i usklađenja sukladno Zakonu o odvjetništvu. Odvjetnik će nakon prestanka odnosa vratiti stranci sve spise i isprave, te će pobrisati sve osobne podatke koji nisu nužni za održavanje evidencije stranaka i protustranaka ili eventualno drugih nužnih evidencija.

Vaši podaci pohranjeni su najčešće u digitalnom obliku, te su sadržani i u obliku isprava. Odvjetnik Vaše osobne podatke ne prenosi drugim osobama ili izvršiteljima obrade izvan odvjetničkog ureda, niti istima raspolaže na bilo koji način, o čemu ne biste bili izrijekom obaviješteni ili bili u mogućnosti dati ili uskratiti odgovarajuću privolu. Izuzetak predstavlja postupanje odvjetnika radi ispunjavanja zakonskih obveza u svrhu potpunog i urednog financijskog i poreznopravnog poslovanja, u kojem slučaju se određeni osobni podaci prosljeđuju ovlaštenom knjigovodstvu ili nadležnim državnim tijelima.

Odvjetnik ne obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu marketinga, profiliranja, klasifikacije ili slično, niti Vaše osobne podatke koristi u bilo koju drugu komercijalnu svrhu. Sukladno odredbama Uredbe o zaštiti osobnih podataka odvjetnik nije dužan provoditi postupak procjene učinka obrade na zaštitu osobnih podataka.

Možete se obratiti odvjetniku radi pregleda svojih osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka, brisanja ili prijenosa podataka. Također, ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom Vaših osobnih podataka molimo da nam se obratite pisanim putem na e-mail adresu odvjetničkog ureda (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) .