PRAVILA PRIVATNOSTI

Ova web stranica ne prikuplja Vaše osobne podatke, niti koristi internetske kolačiće (cookies).

Odvjetnik Igor Dlačić i ostali suradnici iz Odvjetničkog ureda Igor Dlačić iz Zagreba (nadalje u tekstu svi zajedno: odvjetnik) prikupljaju samo nužne osobne podatke koji su potrebni za pružanje pravne pomoći te održavanje odnosa odvjetnika i stranke, a sve radi usklađenja s primjenjivim pravnim propisima. Među ostalim, odvjetnik održava evidencije o osobnim podacima koje prikuplja u svrhu usklađenja sa Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma.

Odvjetnik nije u mogućnosti nakon prestanka odnosa pobrisati ili uništiti sve Vaše osobne podatke, obzirom na postojanje posebne regulative glede postupanja i usklađenja sukladno Zakonu o odvjetništvu. Odvjetnik će nakon prestanka odnosa vratiti stranci sve spise i isprave, te će pobrisati sve osobne podatke koji nisu nužni za održavanje evidencije stranaka i protustranaka ili eventualno drugih nužnih evidencija.

Vaši podaci pohranjeni su najčešće u digitalnom obliku, te su sadržani i u obliku isprava. Odvjetnik Vaše osobne podatke ne prenosi drugim osobama ili izvršiteljima obrade izvan odvjetničkog ureda, niti istima raspolaže na bilo koji način, o čemu ne biste bili izrijekom obaviješteni ili bili u mogućnosti dati ili uskratiti odgovarajuću privolu. Izuzetak predstavlja postupanje odvjetnika radi ispunjavanja zakonskih obveza u svrhu potpunog i urednog financijskog i poreznopravnog poslovanja, u kojem slučaju se određeni osobni podaci prosljeđuju ovlaštenom knjigovodstvu ili nadležnim državnim tijelima.

Odvjetnik ne obrađuje Vaše osobne podatke u svrhu marketinga, profiliranja, klasifikacije ili slično, niti Vaše osobne podatke koristi u bilo koju drugu komercijalnu svrhu. Sukladno odredbama Uredbe o zaštiti osobnih podataka odvjetnik nije dužan provoditi postupak procjene učinka obrade na zaštitu osobnih podataka.

Odvjetnik je registrirao zbirke osobnih podataka pri Registru Agencije za zaštitu osobnih podataka RH.

Možete se obratiti odvjetniku radi pregleda svojih osobnih podataka, kao i radi ažuriranja, ispravka, brisanja ili prijenosa podataka. Također, ako imate bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom Vaših osobnih podataka ili ako suglasnost za obradu osobnih podataka želite iz bilo kojeg razloga opozvati, molimo da nam se obratite pisanim putem na e-mail adresu odvjetničkog ureda (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) .